Video: Doing the business – dokumentti Stephen Hendryn uran alusta

BBC teki vuonna 1988 dokumentin yhdestä kaikkien aikojen snooker-pelaajasta, Stephen Hendrystä, josta oli tullut vuonna 1987 kaikkien aikojen nuorin suuren ammattilaisturnauksen voittaja. Dokumentti painottuu juuri vuoden 1987 Grand Prix’hin, joka oli siis Hendryn uran ensimmäinen turnausvoitto ammattilaisena.

48-minuuttisen ohjelman aikana myös muun muassa nähdään kuvamateriaalia Pot Black -junioriturnauksesta, jossa Hendry teki vaikutuksen 14-vuotiaana 1983, ja useista turnauksista skotlantilaisen ammattilaisuran alkuvaiheilta. Steve Davisin ja Jimmy Whiten johdolla monet entiset tähdet esiintyvät videolla, ja osaa heistä jopa haastatellaan. Lisäksi voi huomata, että Dennis Taylorin silmälasimaku on säilynyt vuosien saatossa samanlaisena.

Dokumentissa kerrotaan Hendryn olleen alusta alkaen ammattilainen ainakin haastattelujen ja vastaavien velvollisuuksien yhteydessä. Sen sijaan häntä pidettiin hieman kärsimättömänä ja otteista puuttui vielä jotain. Joka tapauksessa kaikki dokumentissa haastatellut totesivat Hendryn olevan erittäin suuri lupaus. Ensimmäisen MM-turnauksensa vuonna 1990 voittanut skotti onkin snookerin modernin aikakauden menestynein pelaaja.

On mielenkiintoista, miten paljon yhtäläisyyksiä Hendryn ja Judd Trumpin välillä on, sillä monet dokumentissa kerrotut asiat sopivat myös Trumpiin. Etenkin kaksikon pelityyli on huomattavan samanlainen, vaikka toki erojakin löytyy: muun muassa Hendryn jalat maassa oleva asenne ei ehkä ihan täysin vastaa Trumpin suhtautumista. 25-vuotias Trump ei myöskään ole yltänyt lähellekään sellaisia saavutuksia, joihin Hendry samanikäisenä pystyi.

48 minuuttia pitkä mielenkiintoinen dokumentti on nähtävissä alla. BBC:n tuottama ohjelma on esitetty ensi kertaa vuonna 1988.

http://www.youtube.com/watch?v=lYuCBeWRXeY&


Edellinen artikkeliVideo: The People’s Champion – Alex Higginsin ainutlaatuinen ura
Seuraava artikkeliAnalyysi: Rankingit kauden päätteeksi