Video: Higgins teki murtuneesta kylkiluusta huolimatta yhdeksännen maksiminsa!

Kurt Maflin Higgins 147
Kuva: Monique Limbos

John Higgins väläytti korkeimman tason snookertaituruutta keskiviikkona Skotlannin Glasgow’ssa. The Wizard of Wishaw rakensi Scottish Openin toisen kierroksen ottelussaan Gerard Greeneä vastaan uransa yhdeksännen maksimibreikin. Täydellinen sarja nähtiin skotin 4-0-lukemin voittaman ottelun kolmanteen erään. Suorituksesta erityisen vaikuttavan tekee se, että nelinkertainen maailmanmestari pelaa Glasgow’ssa murtuneen kylkiluun vaivaamana. Higgins tienasi maksimistaan komeat 25 000 puntaa. 

Greenen pahasti epäonnistunut pussitusyritys tarjosi Higginsille heti erän alkuun paikan, jonka tämä hyödynsi komeimmalla mahdollisella tavalla. Virheettömästi edenneen sarjan aikana katseet kiinnittyivät jo hyvissä ajoin ikävästi keltaisen pussin suunnille karanneeseen punaiseen, ja sen 43-vuotias maestro jättikin punaisista viimeiseksi.

Upea pussitus saatteli punaisen pussin perukoille, mutta samalla kivi karkasi vaikeaan asemaan 15. mustalle. Tämänkin esteen Higgins kuitenkin rimaa hipoen selvitti, ja väripalloilla kokemus näkyi: virheetön tekeminen johdatteli Higginsin mustalle, jonka pussitusta seurasi tuttu leveä hymy ja ilahtuneet tuuletukset.

https://www.youtube.com/watch?v=VxhOqdvNCRk

Higginsille maksimi maistui harvinaisen makealle, sillä skotlantilaiselle viime kuukaudet ovat olleet pöydällä vaikeita. Miehen tulokset ovat olleet ailahtelevia, ja kahtena edellisenä keväänä MM-finaalissa kakkoseksi jäänyt legenda onkin puhunut avoimesti motivaatio-ongelmistaan, ja jopa kertonut harkitsevansa uransa lopettamista tämän kauden päätteeksi.

Lisäksi Higgins taistelee Glasgow’ssa myös loukkaantumisen kanssa, sillä hän paljasti maanantaina murtaneensa kylkiluunsa turnausta edeltävänä viikonloppuna.

”Tämä tuntuu todelta hyvältä, paikalla oli paljon ystäviäni ja perhettäni, ja nautin tuosta todella paljon.” Higgins totesti ottelun jälkeen. ”Hetken luulin että (15. musta) jää pöydälle, mutta onneksi se putosi. Ennen turnausta olin todella alakuloinen, mutta olen vaihtanut takaisin Kamui-mallin tippiin, ja se on tuonut osan itseluottamuksestani takaisin.”

Yhdeksäs maksimibreikki vahvistaa Higginsin asemaa maksimibreikkilistan kolmannella sijalla: Ronnie O’Sullivanilla nappiosumia on jo 15, ja toiseksi eniten 147-pisteisiä sarjoja on Stephen Hendryllä. Seitsenkertainen maailmanmestari teki uransa aikana 11 maksimia.

Scottish Open -turnausta pääset seuraamaan Eurosportin kanavilta, sekä ilmaiseksi Unibet-TV:n välityksellä.


Pelaajat:
Turnaukset:
Edellinen artikkeliSnooker live stream: Scottish Open – tässä keskiviikon ottelut
Seuraava artikkeliHull jäi nollille Tiania vastaan – silmäongelmista kärsivä Muir yllätti Robertsonin