Video: Mark Allen menetti hermonsa – luovutti kesken ottelun

Mark Allen

Mark Allen pelasi vuonna 2018 uransa parasta snookeria, mutta uusi vuosi on alkanut pohjois-irlantilaisen osalta synkemmissä merkeissä. Mastersin avauskierroksen tappio sai jatkoa World Grand Prix -turnauksen toisen kierroksen ottelussa Ali Carteria vastaan, kun 32-vuotias tähtipeluri menetti hermonsa niin totaalisesti, että luovutti koko ottelun viidennen erän ollessa vasta alkumetreillä. 

Allen oli voittanut ottelun ensimmäisen erän 85 pisteen sarjalla, mutta Carterin vastattua 86-pisteisellä lyöntivuorolla, kääntyi ottelun suunta. Seuraavissa kahdessa erässä Allen näytti jo paljon turhaantumisen merkkejä otteidensa tason laskiessa, ja viidennessä erässä tämä turhautuminen kiehui lopullisesti yli.

Ollessaan erässä tappiolla lukemin 20-2, Allen missasi selkeästi helpon keltaisen omalta pisteeltään, ja onnistui samalla upottamaan kiven vastakkaiseen keskipussiin. Parin sekunnin epäröinnin jälkeen pohjois-irlantilainen siirsi lakonisesti keltaista palloa ja kätteli nopeasti sekä vastustajansa että ottelun tuomarin.

Carter eteni siis jo turnauksen puolivälieriin lukemin 4-1, kun taas Allenia odottaa sakkolappu World Snookerin puolesta: ammattikiertueen säännöissä on kielletty luovuttaminen tilanteessa, jossa pöydällä olevat pisteet vielä riittävät erävoittoon.

Allenin luovutuksen kaltaiset purkaukset ovat ammattilaiskiertueella melko harvinaisia. Kuuluisin vastaava tapaus nähtiin vuonna 2006, kun Ronnie O’Sullivan luovutti UK Championshipin puolivälieräottelunsa Stephen Hendryä vastaan, kun yhdeksään erävoittoon pelattavaksi tarkoitettu ottelu oli vasta lukemissa 4-1.

Erityisen yllättävän Allenin tapauksesta tekee miehen loistavasti sujunut syyskausi: Allen oli voitokas sekä Scottish Openissa että International Championshipissa, ja pelasi myös UK Championshipin loppuottelussa.

Aiemmin uransa aikana myös jonkin asteisista mielenterveysongelmista kärsinyt Allen pahoitteli ”huonoa päiväänsä” nopeasti Twitter-tilillään , ja hetkeä myöhemmin 32-vuotias oli jo vitsikkään itseironisella tuulella kommentoimassa Stuart Binghamin tilitystä omista otteistaan torstaina.

World Grand Prix jatkuu torstai-iltana ensimmäisillä puolivälieräotteluilla, joissa vastakkain ovat Carter ja David Gilbert sekä Xiao Guodong ja Yuan Sijun. Perjantai-päivälle tarjolla on kaksi upeaa ottelua, kun Mark Selby ja Judd Trump sekä Kyren Wilson ja Barry Hawkins ottavat toisistaan mittaa.

Turnauksen otteluita pääset seuraamaan Eurosportin sekä Unibet-TV:n välityksellä! Turnauksen otteluohjelmaan pääset tutustumaan TÄSTÄ LINKISTÄ! 

Kuva: Monique Limbos


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliSnookerin World Grand Prix lähestyy huipennusta – tässä torstain ottelut
Seuraava artikkeliMark Selby-Judd Trump näkyy suorana lähetyksenä – tässä snooker live stream