Video: Murphy teki upean eleen kesken maksimiyrityksen – pyysi väliseinän nostamista!

Shaun Murphy | FinnSnooker.com
Shaun Murphy | FinnSnooker.com

Englannin Shaun Murphylta nähtiin todella hieno ele MM-turnauksen toisen kierroksen ottelussa Neil Robertsonia vastaan. Murphy oli jahtaamassa avausjakson viimeisessä erässä huippuharvinaista Crucible-maksimia, kun hän päätti, että myös naapuripöytää seuraamassa olleen yleisön kuuluisi päästä näkemään mahdollinen täysosuma. 

Vaikka maksimibreikit ovatkin viime vuosina pelaajien yleisen tason nousun ja pelattavien turnausten määrän kasvun myötä yleistyneet huomattavasti, on edellisestä Cruciblessa nähdystä täydellisestä breikistä kulunut jo kokonaiset seitsemän vuotta.

Tänä vuonna turnauksen pääsponsori Betfred tarjoaakin maksimibreikin tekijälle 50 000 punnan palkinnon, jonka päälle tarjolla on vielä 10 000 punnan suurimman breikin palkinto.

Mainos:

Murphy oli ottelua tappiolla lukemin 2-5, kun hän sai Robertsonin ohilyönnin jälkeen lupaavan paikan. Punainen toisensa jälkeen sai seurakseen mustan, ja viimeistään kun todella vaikea 12. musta upposi pussiin ja irrotti mukavasti kaksi pöydän keskellä ollutta punaista, oli maksimibreikin mahdollisuus jo varteenotettava.

Niin ajatteli ilmeisesti myös Murphy, sillä seuraavan punainen-musta -yhdistelmän jälkeen hän pyysi raikuvien aplodien saattelemana pelipöydät erottavan väliseinän nostamista, jotta jo päättynyttä toista ottelua seuranneet katsojat pääsisivät nauttimaan maksimiyrityksen lopusta suoralla näköyhteydellä.

Eurosportin brittiselostuskopissa Philip Studd oli todella vaikuttunut Murphyn toiminnasa. ”Tämä on loistavaa, hän haluaa että myös seinän toisella puolella olevat pääsevät osaksi maksimia. Mikä amattilainen! He olisivat nähneet sen monitorilta, mutta jos hän onnistuu maksimissa, hän haluaa että koko areena näkee sen.”

Valitettavasti Murphyn toivetta ei kuitenkaan pystytty toteuttamaan, koska surkuhupaisasti kukaan ei ollut ilmeisesti valmiustilassa nostamassa verhoa. Tätä pettymystä seurasi pian toinen, sillä Murphy epäonnistui kinkkisessä viimeisessä punaisessa, ja näin Cruciblen kirous maksimibreikkien suhteen jatkuu yhä edelleen.

https://www.youtube.com/watch?v=0diK_RNEalk

Murphyn herrasmiestemppu herätti sosiaalisessa mediassa keskustelua. Osa kommentoijista oli sitä mieltä, että vuoden 2005 maailmanmestari teki virheen rikkoessaan rytminsä, kun taas osa nosti Murphylle hattua yleisön huomioon ottamisesta.

Vastustaja Robertson kuului vahvasti jälkimmäiseen porukkaan, hän totesi Twitter-tilillään, että olisi toiminut juuri samoin kuin vastustajansa.

Upeasta breikistä huolimatta Murphy on ottelussa toisen jakson jälkeen pahassa pinteessä, sillä australialainen on karannut jo 10-6-johtoon ennen perjantai-illan ratkaisevaa toista jaksoa. Muissa jo alkaneissa toisen kierroksen otteluissa Gary Wilson johtaa Mark Selbyä 5-3, ja Stephen Maguire on samoin lukemin edellä amatööri James Cahillia. 

MM-turnauksen televisioinnista Suomessa vastaavat tutusti Eurosport, ja tällä kertaa ilmaisia lähetyksiä on tarjolla myös TV Kutosen puolella. Unibetin ilmaisesta live stream -palvelusta löydät tietoa TÄSTÄ LINKISTÄ. 

MM-turnaukseen on tarjolla paljon viihdykettä myös vedonlyönnin muodossa, TÄSTÄ löydät joukon loistavia tarjouksia ja kampanjoita, joiden avulla Crucible-viikoista muodostuu entistä jännittävämpiä. MM-turnauksen otteluohjelman ja kaikki tulokset löydät TÄSTÄ. 

Kuva: Monique Limbos


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliJatkaako James Cahill unohtumatonta tarinaansa snookerin MM-kisoissa?
Seuraava artikkeliJudd Trump ja Ding Junhui kohtaavat MM-kisojen huippukamppailussa