Video: Ryan Dayn 147

Ryan Day

Ryan Day teki Haining Openin kolmannella kierroksella uransa ensimmäisen maksimibreakin. Hän voitti ottelussaan Cao Yupengin 4-1 tehtyään 147 pisteen maksiminsa lisäksi 53, 73 ja 139 pisteen sarjan. Maksimi tuli ottelun viimeiseen freimiin kruununa Dayn hyvälle esitykselle. Toisen freimin 139 oli turnauksen toiseksi suurin sarja – jo ilman maksimiaankaan Day teki siis pelissä erinomaisesti sarjoja. Hän hävisi lopulta puolivälierissä 4-2 Oliver Linesille, joka eteni heti debyyttikaudellaan finaaliin. Stuart Bingham oli kuitenkin parempi lukemin 4-0.

34-vuotias Day, joka on parhaimmillaan ollut kausien 2008-2010 aikana rankingissa kuutonen, oli vielä 2010 rankingin 16 parhaan joukossa, mutta tipahti sen jälkeen pois eliitin joukosta ja oli heikoimmillaan sijalla 31 (2013). Sen jälkeen alkoi kuitenkin nousu: viime kaudella hän oli yhden kauden rahalistan viidestoista ja nousi rankinglistalla sijalle 19. Kauden 2014-2015 rahalistalla Day on sijalla 18, ja hänellä on hyvä mahdollisuus nousta takaisin 16 parhaan joukkoon.

Daytä on kutsuttu parhaaksi pelaajaksi, joka ei ole ikinä voittanut rankingturnausta. Hänellä on kolme finaalipaikkaa, mutta voittoa ei ole vielä tullut. Viime kaudella muun muassa MM-kisojen toiselle kierrokselle, International Championshipin puolivälieriin ja German Mastersin välieriin edenneellä Dayllä on vielä vuosia aikaa muuttaa tilastoa. Viime aikoina erinomaisesti pelannut Day on nousemassa takaisin huipputasolleen.

Dayn 147 pisteen sarja saatiin videolle ja se on nähtävissä alla. Day totesi, että ainoastaan viimeisellä vihreällä hän tunsi paineita. Se kuitenkin meni sukkana sisään. Sarjaan sisältyi useita hienoja lyöntejä, esimerkiksi viimeisessä mustassa oli vähän haastetta.


Edellinen artikkeliInternational Championshipin ennakko
Seuraava artikkeliInternational Championshipin aikataulu ja tulokset