Video: The People’s Champion – Alex Higginsin ainutlaatuinen ura

Kun puhutaan kaikkien aikojen parhaista snookerpelaajista, esille nostetaan yleensä Steve Davisin, Stephen Hendryn ja Ronnie O’Sullivanin nimet. Kun taas puhutaan puhtaasta näyttävyydestä, tunteiden herättämisestä ja ikimuistoisten hetkien tuottamisesta, nousee yksi nimi ylitse muiden. Alex Higginsin merkitystä snookerin nostamisessa Englannin suosituimpien urheilulajien joukkoon 80-luvulla ei voida aliarvioida.

Higginsin holtiton ja arvaamaton tyyli niin pöydällä kuin sen ulkopuolellakin herätti paljon vihaa ja rakkautta, ja belfastilainen olikin suuren yleisön suosikki läpi uransa. Alla oleva video käy läpi Higginsin uran huippuhetket, vuoden 1982 MM-välierän ratkaisuhetkien yhä sykähdyttävästä 69 breikistä mestaruuden varmistumisen jälkeisiin onnen kyyneliin, ja vuoden 1987 Irish Mastersin, The Hurricanen uran viimeiseksi jääneen ison voiton jälkeisiin tunnelmiin.

Kuten niin monen muunkin ”hullun neron”, myös Higginsin elämä päättyi traagisen ennenaikaisesti vuonna 2010. Snookeruran päättymisen jälkeen kaksinkertainen maailmanmestari kamppaili uhkapeli- ja alkoholiongelmia vastaan, kunnes pitkään kestänyt kurkkusyöpä lopulta nujersi miehen. Belfastissa järjestettyä hautajaissaattuetta seuraamaan saapunut väenpaljous kertoo kaiken Higginsin merkityksestä. The People’s Champion muistetaan vielä pitkään!


Edellinen artikkeliRonnie O’Sullivanin uusi elämä
Seuraava artikkeliVideo: Doing the business – dokumentti Stephen Hendryn uran alusta