Vuonna 2022 tulevat snooker-turnaukset

the masters snooker

Vuosi 2022 on aluillaan ja se tarkoittaa sitä, että uusi kalenterivuosi käynnistyy ja tuo mukanaan jäätävän määrän upeita snooker-turnauksia.

Alkuvuosi on urheilun puolelta jättimäinen, sillä tietysti päähuomio on olympialaisten puolella, missä miesten jääkiekko on varmasti yksi seuratuimmista lajeista. Kuitenkin tapahtumia riittää myös muualla urheilumaailmassa, joten otetaanpa katsaus siihen, mitä snookerin puolella kuluva vuosi tuo mukanaan.

Masters 2022

Ehdottomasti MM-kisojen ohella yksi vuoden kohokohdista. Turnaus käynnistää vuoden, joten tarjolla on heti lentävä lähtö maailman parhaiden pelaajien johdolla. Viime vuonna turnauksen voittoa juhli kiinalainen Yan Bingtao, joka kaatoi finaalissa John Higginsin.

Masters on kutsuturnaus, johon pääsee mukaan vain 16 pelaajaa menestyksen perusteella. Näin ollen mukana on vain aivan maailman kärkipään pelaajia. Masters pelataan totutusti Lontoon Alexandra Palacessa, josta tunnelmaa ei tule puuttumaan, kun supertähdet saapuvat estradille Ronnie O’Sullivanin johdolla.

Snookerin MM-kisat 2022

Vuoden suurimmasta turnauksesta ei tarvitse keskustella, sillä se on ehdottomasti aina kauden keväällä päättävä MM-kisat. Rankka rupeama tarjoaa mielettömiä kamppailuita, sillä pelit ovat pituudeltaan täysin eri luokkaa kuin missään muussa turnauksessa. Maailmanmestariksi ei todellakaan nousta vahingossa, vaan se vaatii useamman viikon ajan huippuotteita, eikä peli ja fokus saa katketa missään vaiheessa.

Hallitseva maailmanmestari on Mark Selby, jolla on titteleitä tilillään jo useampia. Kuka on Cruciblen valtias keväällä 2022?

MM-kisojen pääsarjaan selviäminen on jo kova juttu useammalle pelaajalle, sillä karsinnat tulevat olemaan jo raastava rypistys ja useampi kovan luokan pelaaja tulee karsiutumaan jo tässä vaiheessa.

Muut tapahtumat

Turnauksia pelataan ympäri vuoden ympäri maailmaa, joten viihdettä on todellakin tarjolla jatkuvasti. Snookerin suosio on maailmalla kasvanut vuodesta toiseen ja tämä näkyy turnauskalenterin kasvulla, uusilla pelipaikoilla ja mailla.

Koronapandemia on rajoittanut turnaukset pääosin Isoon-Britanniaan, mutta nyt varmasti seuraavien vuosien aikana World Snooker Tour palaa jälleen muun muassa Kiinaan, jossa lajilla on mieletön suosio. Se on vain noussut viime vuosien aikana, kun kiinalaispelaajat ovat niittäneet menestystä ammattilaiskiertueella.

Suurimpina saavutuksina on ollut ehdottomasti Yan Bingtaon Masters-voitto sekä Zhao Xintongin mestaruus UK Championshipissä.


Edellinen artikkeliRonnie O’Sullivan juhli World Grand Prix -turnauksen voittoa!
Seuraava artikkeliThe Masters -ennakko – kuka juhlii vuoden 2022 turnauksessa voittoa?