Vuonna 2021 tulevat Snooker-tapahtumat

2021 snookerin Noppon Saengkham ronnie snooker MM-kisat snookerin MM-kisat Heikki Niva Tour Championship Heikki Niva Mastersissa Patrik Tiihonen The Masters WSF Open Scottish Open snooker UK Championship Northern Ireland Open World Open Mei Xiwen kiinalainen snookerin mm-kisat Vedonlyönti Snooker

Vuosi 2020 on tulossa päätökseen ja on aika kääntää katseet kohti vuotta 2021. Vuosi 2021 näyttää huomattavasti valoisammalta myös snookerin osalta ja suunnitelmissa on paljon kansallisia ja kansainvälisiä snooker-tapahtumia. Snooker-kausi on hyvässä vauhdissa ja vedonlyönti ilman rekisteröitymistä tuo oman jännityksensä kauden kilpailuihin. Mutta mitä voimme odottaa uuden, alkavan vuoden tarjonnasta? Tässä katsaus vuoden 2021 snooker-tapahtumiin.

Masters 2021

Vuosi 2021 alkaa vahvasti Masters 2021 –turnauksella. Vedonlyönti tähän 10-17.1 käytävään turnaukseen liittyen käy jo kuumana, eikä ihme, sillä kyseessä on yksi kauden 2020-2021 kolmesta tärkeimmästä turnauksesta. Ensimmäinen merkittävä turnaus eli UK Championship käytiin jo kauden ensimmäisellä puoliskolla, mutta kauden loppuun mahtuu Mastersien lisäksi vielä snookerin MM-kisat.

Masters 2021 – turnaus käydään Englannissa, Lontoon Alexandra Palacessa ja kyseessä on jo 47. Masters-turnaus. Turnauksen palkintopotissa on 725 000 puntaa, joista voittajan osuus on 250 000 puntaa. Turnauksessa titteliään puolustaa edelliskauden mestari Stuart Bingham. Viime kauden finaaliottelussa Bingham päihitti Ali Carterin. Merkittävän ottelusta teki se, että molemmat olivat ensikertalaisia Mastersin finaaliottelussa ja näin ollen turnaukselle saatiin uusi voittaja.

Mainos:

World Snooker Championship 2021

Toukokuussa 2021 ohjelmassa on World Snooker Championship, joka järjestetään Crucible Theathressa, Sheffieldissa, Englannissa. Kyseessä on WPBSA:n järjestämä turnaus, jonka tämänhetkinen puolustava mestari on Ronnie O’Sullivan. Turnauksen ajankohta vuonna 2021 on 17.4-3.5 ja kyseessä on 45. kerta, kun turnaus käydään samassa muodossa ja samassa paikassa. Vuoden 2020 finaali päättyi Kyren Wilsonin 8-18 häviöön, joten voidaan olettaa, että tänäkin vuonna tulossa on spektaakkeli, joka huipentaa vaikean snooker-kauden.

Muut tapahtumat

Tuttuun tapaan snookerin parissa päästään viettämään aikaa myös niin sanottujen suurten turnausten ulkopuolella. Vuoden 2021 keväällä ohjelmassa on muun muassa Gibraltar Open, Shoot Out ja Welsh Open ja monia muita tapahtumia. Piinaavaa jännitystä ja hienoja urheiluhetkiä onkin luvassa lähestulkoon jokaisena kevään viikonloppuna.

Gibraltar Open pelataan Gibraltarilla 2-7.2 ja turnauksen puolustava mestari on Judd Trump. Shoot Out on kalenterissa 11-14.2 ja se pelataan Englannissa. Puolustavana mestarina matkaan lähtee Michael Holt. Welsh Open puolestaan pelataan Cardiffin Motorpoint Arenalla 15-21.2 ja mestarin titteliään puolustaa Shaun Murphy.

Kaudella 2020 – 2021 pelataan tuttuun tapaan myös senioreiden ja naisten turnauksia. British Seniors Open, ROKit Seniors Irish Masters ja Seniors Masters ovat senioreiden aikataulussa vuoden 2021 keväällä. Naiset pelaavat muun muassa Women’s Masters –turnauksen sekä Belgian Women’s Openin. Snooker-jännitystä on siis tarjolla kotisohville kaikkien sarjojen maailman huipuilta.

Kausi 2020 – 2021 yleisesti

Kausi 2020-2021 aloitettiin pelaamalla suurin osa kaikista tärkeimmistä otteluista Milton Keynesin Marshall Arenalla. Loppukauden tapahtumia on suunniteltu pelattavaksi Euroopan eri maissa, mutta tilanne elää ja suosittelemmekin vilkaisemaan kalenteria ja siihen mahdollisesti tulevia muutoksia myös loppukauden aikana. Toistaiseksi snooker-kausi ja siihen liittyvät ottelut on kuitenkin pystytty viemään läpi kunniallisesti.

China Open peruttiin vuonna 2020 koronaviruspandemian vuoksi. Vuoden 2021 tilanne on samankaltainen, sillä snooker-kausi pelataan kokonaisuudessaan Euroopassa ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen. Päätöksen takana oli Aasian rankat koronavirustoimet ja etenkin matkustuksen vaikeus pandemian aikana. Kiinan turnauksen puuttumista korvaamaan pelataan tammikuusta maaliskuuhun WST Pro Series -sarjaa. Kiinan puuttuminen ei siis himmennä kauden loistoa ja mukana on joka tapauksessa 128 parasta pelaajaa ympäri maailman.

Kauden 2020 – 2021 loppu tuleekin tarjoamaan huikeita hetkiä ja hienoja urheilusuorituksia. Pysy siis mukana ja seuraa snooker-uutisia ja lajin puhuttavimpia tapahtumia sivustollamme!


Edellinen artikkeliLoppuvuoden viimeinen turnaus huipentuu – Onko Judd Trump kuningas sunnuntaina?
Seuraava artikkeliJudd Trump kaatoi huimassa finaalissa Jack Lisowskin!