Walden finaaliin selvin lukemin

Ricky Walden

Ricky Walden on edennyt International Championshipin finaaliin. Walden voitti välierässään Robert Milkinsin ylivoimaisesti 9-2.

Walden voitti ensimmäiset kaksi erää, joihin Milkins ei paikoistaan huolimatta saanut oikein mitään aikaan, mutta Milkins kavensi voittamalla kolmoserän 75 pisteen sarjalla. Neljäs freimi oli tiukka: Milkins teki alkuun 53 pisteen breakin, mutta Walden nousi takaa ohi 65 pisteen sarjalla ja voitti kuin voittikin erän. Tauon jälkeen Milkins kavensi 52 pisteen sarjalla tilanteeksi 3-2.

Kuudenteen erään Walden teki 107 pisteen sarjan ja seitsemänteen 54 pisteen breakin. Tilanne oli silloin 5-2 Waldenille. Kahdeksas freimi – ensimmäisen jakson viimeinen – osoittautui lopulta tärkeäksi. Milkins sai useita paikkoja, mutta jännityksen sävyttämä freimi meni lopulta Waldenille viimeisellä pinkillä eli pöydän toiseksi viimeisellä pallolla.

Mainos:
Robert Milkins
Robert Milkins

6-2-tilanteessa Walden oli tukevassa johdossa ja lähellä otteluvoittoa. Toinen jakso osoittautuikin vain muodollisuudeksi: Walden teki 87, 40 ja 74 pisteen sarjat ja antoi Milkinsille yhteensä vain 16 pistettä. Ottelu päättyi siis 9-2 Waldenille, joka oli kiistatta parempi. Viimeiset kuusi freimiä voittanut Walden pelasi vahvan pelin ja onnistui kääntämään pari tiukkaa erää itselleen. Milkins, jolle ottelu oli uran suurin, ei toisaalta pelannut parastaan, minkä kanssa myös paineilla saattoi olla tekemistä. Ei Milkins voi kuitenkaan missään nimessä olla pettynyt turnaukseensa, sillä kuten todettua, välieräpaikka oli hänen uransa paras saavutus. Urallaan jo Wuxi Classicin ja Shanghai Mastersin voittanut Walden pääsee urallaan kolmatta kertaa suuren turnauksen finaaliin. Kaikki hänen finaalipaikkansa ovat siis ainakin toistaiseksi olleet voitokkaita ja tulleet Kiinasta.

Waldenilla on lauantaina välipäivä. Sunnuntaina pelataan finaali, jossa Walden kohtaa joko Mark Allenin tai Mark Williamsin.

Otteluohjelma ja tulokset


Edellinen artikkeliRobin Hull mukana loppuvuoden tapahtumissa
Seuraava artikkeliAllen vastaan Williams – finaalipaikka jaossa