Tyrmäävä White Indian Openin voittoon

Michael White
Kuva: Monique Limbos

Michael White otti uransa ensimmäisen suuren rankingturnausvoiton lauantaina Mumbaissa upean esityksen jälkeen. 23-vuotias waleslainen ei antanut finaalissa kokeneemmalle Ricky Waldenille minkäänlaisia mahdollisuuksia, ja voitti ottelun 5-0. 

Aiemmin lauantaina White voitti välieräottelussaan Mark Williamsin 4-2, tehden ottelussa 126 ja 87 pisteen sarjat. Walden sen sijaan oli jo 3-0 tappiolla Thaimaan Thepchaiya Un-Noohille, mutta teki komean nousun 4-3 voittoon.

Finaali oli alusta loppuun täysin Whiten näytöstä. Miehen pussituspeli oli häikäisevää, ja Walden sai maksaa kovaa hintaa jokaisesta tekemästään virheestä. Maailmanlistalla voittonsa myötä 17. sijalle noussut White paukutti pöytään 81, 77, 58 ja 85 pisteen sarjat ja vei ottelun kokonaispisteet nimiinsä 419-27. Ottelu kesti vain 53 minuuttia, ja Walden onnistui pussittamaan vaivaiset yhdeksän palloa koko kamppailun aikana.

Mainos:

Whitelle turnausvoitto täydentää huikean kaksiviikkoisen, sillä viime perjantaina mies otti ensimmäisen ammattilaistittelinsä voittamalla Blackpoolissa pelatun Shootoutin. Nuorukainen ei ollut aiemmin selvinnyt isossa rankingturnauksessa puolivälieriä pitemälle, mutta oli täysin keskittynyt ja omalla mukavuusalueellaan läpi loppuottelun.

”Olen unelmoinut turnausten voittamisesta seitsemänvuotiaasta asti”, White hehkutti World Snookerin mukaan. ”En voi kuvailla miltä tämä tuntuu. Minulle on asetettu yhdeksänvuotiaasta asti odotuksia voittaa turnauksia, mutta ainoat paineet asetan itse itselleni. Nyt haluan vain jatkaa kehittymistä.”

Välierissä Whitelle hävinnyt Williams oli harjoittelukaverinsa ensimmäisiä onnittelijoita voiton ratkettua. ”Mark kertoi minulle noin kuukausi sitten omista harjoitusrutiineistaan minun ikäisenä. Tajusin että en ole tehnyt tarpeeksi töitä, ja aloin harjoitella enemmän ja pitää itseni tiukemmassa kurissa pöydän ulkopuolella. Mark on voittanut kaiken ja halusi ohjata minua oikeaan suuntaan.”

Snookerkausi jatkuu jo maanantaina, kun ITV:n televisioima uusi World Grand Prix pyörähtää käyntiin Llandudnossa.

Indian Openin otteluohjelma ja tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliWilliams, White, Walden ja Un-Nooh välieriin Intiassa
Seuraava artikkeliIndian Openin veikkauskilpailun tulokset