Wilson yllätti Dingin, Bingham nousi kuilun partaalta

Stuart Bingham
Kuva: Monique Limbos

Shanghai Mastersissa oli perjantaina puolivälieräpäivä. Päivän kovimmasta yllätyksestä vastasi kotiyleisön suosikin Ding Junhuin turnauksen lukemin 5-4 päättänyt Kyren Wilson. 

Tiukasti taistellut Ding kokosi ottelussa neljä yli 50 pisteen sarjaa, joista viimeisen avulla kiinalainen pakotti ottelun ratkaisevaan yhdeksänteen freimiin. 23-vuotiaan englantilaisen hermo kuitenkin piti ratkaisuhetkillä, ja nuorukainen varmisti uransa ensimmäisen rankingturnauksen välieräpaikkansa kylmähermoisella puhdistuksella.

Viime vuoden finalistilla Mark Allenilla ei ollut vaikeuksia kukistaa kokenutta kaimaansa Mark Davisia. Allenin karattua 2-0 johtoon Davis voitti kolmannen erän ja johti neljättäkin selkeästi, mutta Allen väänsi lopulta kriittisen freimin itselleen ja karkasi tauon jälkeen helpoon 5-1 voittoon.

Myös Judd Trump selvisi yllättävän helpolla kaksinkertaista maailmanmestaria Mark Williamsia vastaan. Juddernaut vei kaksi ensimmäistä erää väripalloilla ja karkasi nopeasti jo kolmen erän karkumatkalle 79 pisteen putsin avulla. Williams kavensi tilannetta 104 pisteen breikillä, mutta se jäi walesilaisen ainoaksi freimivoitoksi, ja ottelu päättyi lopulta Trumpin selkeään 5-1 voittoon.

Maailmanmestari Stuart Bingham oli todella tiukoilla vahvaa alkukautta pelaavaa Martin Gouldia vastaan. Gould dominoi ottelun alkupuolta ja löysi itsensä 4-2 johdosta, vain erän päästä jo kauden toisesta ison rankingturnauksen välierästä.

The Pinner Potterilla oli mahdollisuuksia katkaista Binghamin selkäranka seuraavissa kahdessa erässä, mutta hallitseva maailmanmestari väänsi itsensä tasoihin ja hallitsi katkaisuerää, vieden sen lukemin 113-7.

Turnaus jatkuu lauantaina välieräotteluilla, joissa Bingham ja Trump kohtaavat eeppisen MM-välierän uusinnassa ja Wilson haastaa selkeänä ennakkosuosikkina otteluun lähtevän Allenin.

Shanghai Mastersin otteluohjelma ja tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliKilpailu: Veikkaa Shanghai Mastersin voittaja ja voita pikeepaita!
Seuraava artikkeliSuperyllättäjä Wilson Shanghai Mastersin voittoon