WST Classic: Ding pihalle, Murphy vakuuttava

Ding Junhui lyömässä palloa
Kuva: Monique Limbos

WST Classicia on nyt pelattu kolme päivää, ja Ding Junhuin tappio on ollut ensimmäisten päivien suurimpia yllätyksiä. Kaikkien aikojen menestyneimmän kiinalaispelaajan toiveet päästä MM-turnaukseen ilman karsintoja kokivat kolauksen, kun 25-vuotias maanmies Xu Si voitti ensimmäisen kierroksen ottelun lukemin 4-3. Ammattilaispaikkansa säilyttämisestä taisteleva Xu johti ottelua 3-1, mutta Ding vei ottelun katkaisufreimiin. Siihen Xu iski 138 pisteen sarjan ja jätti Dingin ilman pisteitä.

Xu vankisti kauden parhaalla voitollaan asemiaan taistelussa ammattilaispaikoista, mutta hän tarvitsee loppukauden aikana lisää voittoja säilyttääkseen paikkansa kiertueella. Seuraavaksi nuori kiinalainen kohtaa Thepchaiya Un-Noohin.

Shaun Murphy jatkoi viime aikojen vahvaa virettään ottelussaan Oliver Brownia vastaan. Vuoden 2005 maailmanmestari eteni jatkoon puhtaasti 4-0-lukemin. Players Championshipin vastikään voittanut Murphy iski suuria sarjoja liukuhihnalta ja voitti ottelun tunnissa. Tässä vireessä Murphy lienee MM-turnauksen suurimpia suosikkeja, mutta paljon voi vielä tapahtua ennen kuin Cruciblessa pussitetaan ensimmäiset pallot.

Mainos:

Hyvin pelasi myös David Gilbert, joka löylytti heikosti esiintyneen Ian Martinin 4-0. Gilbert, jonka kausi on ollut vaikea, pääsi toisessa erässä yrittämään maksimiakin, mutta viimeisen punaisen jälkeinen musta ei enää mennyt pussiin. Martin ei juuri tarjonnut vastusta kokeneelle Gilbertille, jonka seuraava vastustaja, Jak Jones, on jo paljon suurempi kanto kaskessa.

Jos Murphy ja Gilbert pelasivat vahvasti, John Higgins oli suuremmissa vaikeuksissa. Nelinkertainen maailmanmestari eteni kuitenkin toiselle kierrokselle 4-3-voitollaan Michael Whitesta. Skotin kausi on sujunut heikosti, eikä hän ole edennyt rankingturnauksissa kertaakaan puolivälieriin. White-ottelukaan ei vielä antanut viitteitä paremmasta.

Tunnetuista nimistä jatkoon etenivät myös Mark Selby 4-1-voitollaan Robbie McGuiganista, Ali Carter, joka voitti Dechawat Poomjaengin 4-1, sekä 0-3-takamatkalta 4-3-voittoon Alexander Ursenbacheria vastaan noussut Stephen Maguire. Ensimmäisinä päivinä jatkoon etenivät jo muun muassa Ronnie O’Sullivan, Judd Trump sekä Neil Robertson.

Daniel Wells voitti yhdessä ensimmäisen kierroksen kovatasoisimmista otteluista Xiao Guodongin 4-3. Vahvasti läpi kauden esiintynyt Wells pelaa amatööristatuksella, mutta paluu ammattilaiskiertueelle ensi kaudeksi on jo sinettiä vaille varmaa. Ensimmäiset erät näyttivät suuntaa ottelulle: ensin Wells teki turnauksen toistaiseksi suurimman sarjan (141 pistettä), minkä jälkeen Xiao tuli satasella tasoihin. Kiinalainen pääsi 3-2-johtoon, mutta kahdessa viimeisessä erässä hän jäi vastaantulijaksi. Wells kohtaa seuraavaksi Stephen Maguiren, ja viime aikojen vireen perusteella Wellsin voittoa ei voisi lukea yllätykseksi.

Vahvasti pelasivat myös Liam Highfield, joka voitti Marco Fun 4-1, sekä Shoot Outin mestari Chris Wakelin, joka pudotti Reanne Evansin jatkosta 4-1-voitollaan. Andrew Pagett yllätti Tom Fordin lukemin 4-3, ja Stuart Carrington (4-1-voitto Adam Duffystä) sekä Mark Joyce (4-1-voitto Gerard Greeneä vastaan) ottivat tärkeät voitot taistelussa viimeisistä ammattilaispaikoista. Sekä Carrington että Joyce ovat tällä hetkellä putoamassa kiertueelta, mutta erot ovat pienet.

WST Classicin ensimmäinen kierros on nyt siis pelattu. Toisen kierroksen ottelut ovat jo käynnistyneet, ja ne saadaan pelattua loppuun maanantai-illan aikana. Mestari kruunataan jo keskiviikkona.


Pelaajat: ,,,,,,,,,,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliTrump, O’Sullivan ja Robertson jatkoon WST Classicissa
Seuraava artikkeliJälleen yksi sopupeliepäily! Mark King on hyllytetty kaikesta toiminnasta