Wuxi Classic: Ensimmäisen päivän ennakko

Wuxin pokaali
Wuxi Classicin pokaali 2013

Wuxi Classic alkaa maanantaina. Kiinassa pelattavaan turnaukseen pääsi voittamalla yhden karsintaottelun. Lisäksi neljä epäonnekasta pelaajaa kohtaa villin kortin kierroksella nuoren kiinalaisen vastustajan. Ottelut pelataan Suomen aikaa kello 5.00, 9.30 ja 14.30. Kolmannelta kierrokselta alkaen kello 5.00 ei enää pelata yhtään ottelua. Turnauksen hallitseva mestari on Neil Robertson ja hän lienee suurin suosikki myös tällä kertaa, niin vakuuttava hänen aloituksensa kaudelle oli. Alkukauden suurissa turnauksissa yleensä joku yllättäjä on edennyt ainakin kahdeksan ellei jopa neljän joukkoon, mutta voittajat ovat yleensä tulleet rankingin kärkipäästä. Suomalaisille on heti avauspäivänä tarjolla jännitystä vieläpä TV:n kautta.

Villin kortin kierroksen varmin voittaja on Scott Donaldson. Hän kohtaa Chen Zifanin. Donaldson on pelannut kauden aikana toistaiseksi kymmenen ottelua ja voittanut niistä yhdeksän. Zifan ei ole Asian Tourin turnauksissa vielä urallaan vakuuttanut. Donaldson on vielä sen luokan vastustaja, ettei ihan hyvä peli riitä. Lisäksi hän on pelannut tasollaan myös heikkoja vastustajia vastaan.

Muut villin kortin ottelut ovatkin tasaisempia. Kahden kiinalaisen – Yu De Lun ja Yan Bingtaon – ottelusta voi tulla ihan mitä tahansa. He kohtasivat pari päivää sitten päättyneessä Asian Tourin turnauksessa, ja Yu voitti ottelun 4-2. Ottelu oli erittäin takkuisa eikä kumpikaan pelaaja saanut kunnolla sarjoja – alle kymmenen pisteen lyöntisarjoja kuusieräisessä ottelussa nähtiin yhteensä peräti 36. Molemmat kiinalaiset ovat voittaneet hyviäkin pelaajia, ja kiinalaiset ovat olleet erittäin ailahtelevia otteluissa toisia kiinalaisia vastaan, joten mikään ei voi yllättää ottelussa. Zhao Xintong kohtaa Andrew Normanin, ja kotiyleisönsä edessä pelaava kiinalaislupaus voi yltää voittoon. Aiemmin ammattilaisten massaan kuulunut Norman on viime vuosina pelannut vuoroin ammattilaisena, vuoroin amatöörinä. Suurta menestystä edelliset vuodet eivät ole tuoneet. Viime kaudella Norman ei missään turnauksessa voittanut kahta ottelua enempää. Zhao sen sijaan tuntee Kiinan peliolosuhteet, ja kyseessä on yksi maan lupaavimmista pelaajista. Zhao oli loppuvuodesta 2013 amatöörien MM-kakkonen ja muutama kuukausi sitten U21-MM-kisojen välierissä. Villin kortin pelaajaksi kyseessä on siis poikkeuksellisen kovatasoinen vastustaja. Neljännessä ottelussa kohtaavat Robbie Williams ja Niu Zhuang. Williams on ennakkosuosikki, mutta voitettavissa.

Mainos:

Michael Holt kohtaa Rory McLeodin. Asian Tourin ensimmäisen osakilpailun finaaliin päässyt Holt on aloittanut kauden hyvin. Hänen ongelmansa on ollut pää: Holtilla on ollut jonkinlainen kuumakallen maine. Viime kausina on kuitenkin tapahtunut muutosta parempaan päin. Holt on ehdottomasti riittävän hyvä top 16 -pelaajien joukkoon. McLeodin viime kausi oli heikko, mutta alkaneen kauden hän on aloittanut hyvin. Ominaista McLeodille on hidas turvapeli ja taisteleminen loppuun asti. Holtin eduksi on laskettava Yixing Openissa pelaaminen – hän on tottunut aikavyöhykkeeseen ja olosuhteisiin. Hän on siis ennakkosuosikki.

Tony Dragon edellinen kausi oli ala-arvoinen. Alkukaudella hän on kuitenkin pelannut selvästi paremmin. Maltalainen kohtaa Stuart Binghamin, joka päätti kauden 2013-2014 heikosti. Uuden kauden ensimmäisissä otteluissa hän on välillä väläytellyt. Dragoa vastaan Bingham lähtee ennakkosuosikkina, mutta Dragon voitto ei ole mahdoton lopputulos. Maininnan ansaitsee myös Cao Yupengin ja Mark Kingin ottelu, jossa nuori ja lupaava 23-vuotias kiinalainen kohtaa todellisen persoonan, kokeneen 40-vuotiaan englantilaisen turvapelin erikoismiehen. Cao pelaa kotiyleisönsä edessä, mutta kestääkö hän paineita ja Kingin tiukkaa painostusta? King pelaa käytännössä aina samalla tavalla eikä hän todellakaan ole ailahtelevainen. Caon taso sen sijaan on vaihdellut. Jos hän pelaa parasta peliään, hän voittaa Kingin, mutta kenties King on Caon ailahtelevan tason takia pieni suosikki. Kingin pelityyliä kuvaa hyvin ottelu viime kaudella Fergal O’Brienia – toista turvapelin nimeen vannovaa pelaajaa – vastaan. Siinä King teki yhdessä freimissä 15 virhettä peräjälkeen – O’Brien sai siis niistä 60 pistettä.

Suomen Robin Hull kohtaa televisioidussa ottelussa Kiinan Xiao Guodongin. Viime kaudella kaksikko kohtasi kerran. Xiao voitti 5-4, vaikka Hull johti ottelua jo 4-2. Tappion voi laittaa henkisen osa-alueen piikkiin. Loppukaudesta MM-karsinnoissa Hull osoitti, että pää kyllä kestää. Kummankaan pelaajan kykyjä ei voi epäillä. Kyseessä onkin yksi jakson tasokkaimmista – ja oletettavasti viihdyttävimmistä – otteluista. Xiao eteni viime kaudella Shanghai Mastersin finaaliin. Hän osaa siis pelata tasollaan myös Kiinassa. Xiao voitti karsinnoissa Liam Highfieldin kohtalaisen esityksen jälkeen, Hull sai luovutusvoiton vastustajansa viisumiongelmien takia. Huomiota herättää, että Hull hävisi Australian Openin karsinnoissa James Cahillille. Hull ei pelannut lähelläkään tasoaan, ja jos sama jatkuu nyt, luvassa on kylmää kyytiä. Uskon sen sijaan, että jos Hull pelaa tasollaan, ei hän häviä ainakaan ilman tiukkaa taistelua – voittokin on täysin mahdollinen. On hankala nähdä, että ottelu päättyisi muuten kuin 5-3 tai 5-4 jommallekummalle pelaajista. Suurempi ero vaatisi huonoa peliä toiselta pelaajista. Huomiota herättää, että Hull voitti viime kauden 17 ottelussaan vain kolme kertaa ensimmäisen erän. Hän aloitti ottelut yleensä heikosti, mutta sen jälkeen pelasi selvästi paremmin.

Vedonlyöjille voisi ennakon perusteella suositella muutamaa kohdetta. Zhao Xintongin voitolle ei riittävän suurta kerrointa tarjota, joten se kohde hylätään. Hullin voitolle on tarjolla selvästi liian suuri kerroin, jota kannattaa kokeilla. On myös todennäköisempää, että ottelussa on vähintään kahdeksan kuin alle kahdeksan erää.

Scott Donaldson – Chen Zifan 23.6. 5.00
Voittaja: Scott Donaldson (paras kerroin 1,22)

Michael Holt – Rory McLeod 23.6. 9.30
Voittaja: Michael Holt (paras kerroin 1,50)

Robin Hull – Xiao Guodong 23.6. 9.30
Ensimmäisen freimin voittaja: Xiao Guodong (paras kerroin 1,60)
Voittaja: Robin Hull (paras kerroin 3,89)
Freimejä: Yli 7,5 (paras kerroin 2,00)

Wuxi Classicin otteluohjelma