Wuxissa puolivälierien aika – Hawkins-Fu taatusti kovatasoinen

Barry Hawkins
Barry Hawkins

Neil Robertson ja Shaun Murphy kohtaavat Wuxi Classicin puolivälierissä. Kumpikaan pelaajista ei ole esiintynyt parhaalla tasollaan Wuxissa. Robertson on joka tapauksessa ollut parista vakuuttavampi. Hänelle on kuitenkin molemmissa pelaamissaan otteluissa tullut heikohko jakso. Murphy aloitti turnauksen hyvin, mutta edellisissä otteluissaan hän on ollut heikompi. Etenkin torstainen ottelu Zhao Xintongia vastaan oli kaukana Murphyn parhaasta. Siispä Robertson lähtee otteluun suosikkina. Murphyn on nostettava tasoaan edellisestä pelistä selvästi, jos hän haluaa haastaa australialaisen.

Marco Fu ja Barry Hawkins kohtaavat kaiken järjen mukaan kovatasoisessa ottelussa. Fu on tehnyt turnauksessa toistaiseksi kahdeksan 50 pisteen lyöntisarjaa tai suurempaa (niistä kolme satasia). Hawkins on tehnyt niitä 14 (joista yksi satanen). Puolivälieriin päästäkseen on täytynyt voittaa 15 erää – Hawkins on siis tehnyt melkein jokaiseen suuren sarjan. Fu:n toisen kierroksen ottelu Jamie Jonesia vastaan oli häneltä hieman heikompi, mutta Hongkongista kotoisin oleva pelaaja onnistui voittamaan ottelun. Stuart Binghamia vastaan hän teki kaksi satasta peräkkäin. Niiden avulla hän siirtyi 2-3-tappioasemasta 4-3-johtoon. Fu:n turvapeli ei kuitenkaan ollut parasta mahdollista Binghamia vastaan. Hawkins on toistaiseksi ollut turnauksen vakuuttavin pelaaja. Fu-ottelusta ei kuitenkaan tule helppoa, mutta Hawkins lähtee peliin suosikkina. Voisi väittää, että tällä hetkellä Robertson tai Murphy olisi helpompi vastustaja kuin kumpikaan Fu-Hawkins-kaksikosta. Otteluparin voittajalla on siis suuri mahdollisuus edetä finaaliin.

Martin Gould kohtaa Stephen Maguiren. Gould on pelannut hyvin, mutta ei hänen kaavionsa ole vaikein mahdollinen ollut. Gould on voittanut Michael Tomlinsonin, Oliver Brownin ja Ryan Dayn. Tomlinsonia vastaan Gould oli ilmiömäinen, mutta sen jälkeen hänen tasonsa on hieman laskenut. Hän on kuitenkin pelannut riittävän hyvin edetäkseen jatkoon – vain se merkitsee. Maguire on voittanut David Gilbertin, Michael Whiten ja Judd Trumpin – lista on nimekäs. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Maguire pelasi ajoittain erinomaisesti, Trumpia vastaan sitä ei edes tarvittu. Maguire on kuitenkin voitettavissa. Gouldin välieräpaikka on täysin mahdollinen. Maguire on kyllä ennakkosuosikki, mutta jos Gould pääsee samalle tasolle kuin avauskierroksella, häntä on vaikea voittaa. Siitä huolimatta Gouldin jatkopaikka olisi pieni yllätys – ainakaan finaaliin asti en millään usko hänen pääsevän.

Mainos:

Suomalaisittain eniten kiinnostaa taatusti Robin Hullin ja Joe Perryn kohtaaminen. Hullilta vaaditaan huippupeliä – samanlaista kuin mitä hän on ajoittain esittänyt. Perry on nimittäin pelannut hyvin. Hän on kolmessa pelissään hävinnyt vain kaksi freimiä ja tehnyt yhdeksän ainakin 50 pisteen sarjaa (ei kuitenkaan yhtään satasta). Hullin vastaavat lukemat ovat 7/10/3. Kuten tilastotkin kertovat, Hull on tähän mennessä pelannut hyvin. Turvapeli ei ole hänen vahvuutensa ollut, ja tälläkin alueella vaaditaan huippupeliä Perryä vastaan. Perry ei nimittäin ole juuri paikkoja vastustajilleen antanut. Kolmeen pelattuun otteluun mahtuu vain muutama erä, jossa vastustaja on saanut useita paikkoja. Hullin täytyy käyttää paikkansa tehokkaasti – ihan kuten tähän asti. Turvapelissä tasoa täytyy nostaa, jotta Perry ei saisi liikaa paikkoja. Hän nimittäin käyttää ne kovalla prosentilla. Näitä asioita vaaditaan voittoon. Jos ne toteutuvat, Hull voi kaataa Perryn. Voitto huippuvireessä olevasta englantilaisesta olisi erittäin kova suoritus. Se on mahdollista, mutta vaatii huippupeliä. Perry lähtee peliin ennakkosuosikkina, muttei mahdottomana vastustajana.

Ennakon pohjalta muodostin pari vetovinkkiä. Fu:n ja Hawkinsin ottelun pitäisi olla tasainen, ja katkaisufreimille saa mukavan kertoimen. On suuri yllätys, mikäli ottelusta ei tule pitkä, joten yhdeksäskin erä on hyvinkin mahdollinen. Hawkins on minusta ollut toistaiseksi paras koko turnauksessa, ja jos hän voittaa Fu:n, vastaan tulee joko Robertson tai Murphy – kumpikaan kaksikosta ei ole vielä vakuuttanut. Kerroin Hawkinsin turnausvoitolle on liian suuri. Hull lähtee altavastaajana Perryä vastaan, mutta kyllä hän nyt useammin kuin kerran kolmesta pelin voittaa. Siispä tarjotussa kertoimessa on melko paljon ilmaa.

Wuxi Classic
Voittaja: Barry Hawkins (paras kerroin 9,50)

Neil Robertson – Shaun Murphy 27.6. 9.30
Voittaja: Neil Robertson (paras kerroin 1,66)

Marco Fu – Barry Hawkins 27.6. 9.30
Freimit: 9 (paras kerroin 3,40)

Robin Hull – Joe Perry 27.6. 14.30
Voittaja: Robin Hull (paras kerroin 3,10)

Otteluohjelma ja tulokset