Yllättävä kahdeksikko jäljellä Latviassa

Mark King
Kuva: Monique Limbos

Riga Mastersin toinen päivä on saatu päätökseen, ja jäljellä on enää kahdeksan pelaajaa. Puolivälieräryhmitys on varsin yllättävä, eikä mukana ole yhtään top 16 -pelaajaa. Päivän alkaessa heitä oli vielä kolme, mutta kaikki heistä kärsivät tappiot.

Yan Bingtao ja Li Hang kohtaavat kahden kiinalaispelurin välisessä puolivälierässä. Vasta 19-vuotiaan Yanin edellinen kausi oli pettymys, eikä hän edennyt kertaakaan puolivälieriin. Siitä huolimatta hän on rankingissa sijala 21. Uusi kausi on saanut paljon paremman alun, ja pelikin on kulkenut hyvin. Kertaalleen suuren turnauksen finaalissa esiintynyt nuorukainen näyttääkin päässeen yli heikommasta jaksostaan. Hän voitti lauantaina Alan McManusin 4-3 ja turnauksen yllättäjiin lukeutuneen Chen Zifanin 4-0.

Li Hang puolestaan on aiemmin pelannut ajoittain erinomaisesti, mutta huippujaksoja on seurannut huonompi vaihe. 28-vuotias kiinalainen vaikuttaa kuitenkin vakiinnuttaneen sijoituksensa 40 parhaan, kenties jopa 32 parhaan joukkoon. Myös Li Hangin kausi 2018-2019 oli heikompi kuin edellinen, mutta uusi kausi on alkanut lupaavasti. Li voitti lauantaina Yuan Sijunin 4-3 ja Mei Xiwenin 4-2.

Mainos:

Puolivälierissä nähdään kolmaskin kiinalainen, sillä Luo Honghao voitti ensin Mark Williamsin 4-1 ja seuraavaksi Gary Wilsonin puhtaasti 4-0. Molemmat olivat avanneet turnauksen vahvasti, mutta vasta toista ammattilaiskautta pelaava Luo voitti ottelut selvin lukemin. Kiinalainen kohtaa seuraavaksi Kurt Maflinin, joka voitti ensin odotuksia vaisummin pelanneen Lyu Haotianin 4-2 ja seuraavaksi Thepchaiya Un-Noohin 4-1.

Kahden kokeneen pelaajan välisessä puolivälierässä Matt Selt kohtaa Mark Kingin. He ovat samalla jäljellä olevista pelaajista toistaiseksi ainoat, jotka ovat voittaneet rankingturnauksen.

Selt voitti lauantain aikana ensin Sam Craigien 4-3. Craigie, lupaava nuori pelaaja, jonka todellinen läpimurto on kuitenkin edelleen tekemättä, oli hyvin lähellä otteluvoittoa, mutta hän menetti selvän johtoasemansa viimeisessä erässä. Kolmannella kierroksella Selt kaatoi Jak Jonesin 4-2.

King puolestaan voitti Zhou Yuelongin ja Christopher Keoganin 4-1. Voittoja varjosti se, että englantilaista syytettiin jälleen epäurheilijamaisista tempuista. Hänen väitettiin häirinneen Keogania, yhtä turnauksen yllättäjistä, toistuvasti tahallaan kaksikon välisessä ottelussa. Ottelusta tuli mieleen Northern Ireland Open 2016, turnaus, jonka King lopulta voitti. Silloisessa puolivälierässä häntä jopa huomautettiin vastustajan häirinnästä. Kun panokset ovat kovat, englantilainen näyttää olevan valmis likaisiinkin temppuihin.

Myös Stuart Carrington ja Mark Joyce etenivät puolivälieriin, mitä tuskin kukaan odotti. Joyce, jonka edellinen kausi oli umpisurkea, voitti ensin Liam Highfieldin 4-0 ja sitten ensimmäiset kierrokset erinomaisesti pelanneen Jack Lisowskin 4-3. Lisowskin noustua 1-3-tappioasemasta viimeisellä mustalla tasoihin harva odotti Joycen kykenevän voittamaan ottelua, mutta sen hän teki. Joycen seuraava vastustaja Carrington voitti lauantaina ensin Joe Perryn 4-2 ja seuraavaksi Mark Selbyn myös 4-2. Lauantain ensimmäisessä ottelussaan Selby teki selbyt nousemalla Graeme Dottia vastaan surkean alun jälkeen 0-3-tappioasemasta 4-3-voittoon, mutta otteluvoitto jäi laihaksi lohduksi. Vahvasti ottelun alussa pelannut Dott sai tosin useita tilaisuuksia varmistaa otteluvoitto, mutta hän lähestulkoon romahti.

Jäljellä on siis enää kahdeksan pelaajaa, ja kamppailu turnausvoitosta on täysin auki. Kahdeksikosta vain King ja Selt ovat päässeet turnausvoiton makuun, joten todennäköisyys uudelle turnausvoittajalle on varsin suuri. Riga Masters huipentuu sunnuntaina, jolloin pelataan sekä puolivälierät, välierät että finaali.

Kuva: Monique Limbos


Pelaajat: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliVetäytymiset varjostivat Riga Mastersin avauspäivää
Seuraava artikkeliYan Bingtao Riga Mastersin valtias