Yuan Sijun dramaattiseen voittoon Higginsistä – Trump ja Williams iskussa

TAOM Helsinki International Snooker Cup Helsingin Judd Trump | FinnSnooker.com
Judd Trump | FinnSnooker.com

Kahden ensimmäisen päivän jälkeen Berliinin Tempodromessa pokaalista taistelee yhä iso joukko maailman kärkipelaajia. Niin Judd Trump kuin Mark Williamskin ovat olleet ensimmäisillä kierroksilla vahvassa iskussa, mutta yllätyksiäkin ollaan nähty. Kiinan 18-vuotias Yuan Sijun pudotti dramaattisten vaiheiden päätteeksi John Higginsin, ja Duane Jones nappasi makoisan voiton Jack Lisowskista. 

18-vuotias Yuan on noussut puolentoista vuoden ammattilaisuransa aikana jo maailmanrankingin sijalle 65, ja vakuutti erityisesti syksyn China Championshipissa etenemällä aina puolivälieriin saakka. Higginsiä vastaan Yuan vaikutti läpi ottelun kaksikosta vahvemmalta, mutta lopulta voitto irtosi vasta todella dramaattisen katkaisuerän jälkeen.

Higgins johti erää jo yli 50 pisteen erolla, mutta loistavan lyöntivuoron pelannut Yuan näytti olevan matkalla voittoon, ennen kuin päälleveto vihreälle venähti sinisen taakse snookeriin. Tiukka taisto eteni ratkaisemattomana lopulta aina pinkille saakka, ennen kuin pari kertaa jo lyöntivalintojensa suhteen panikoinut Yuan pussitti hyvät kaksi viimeistä palloa.

Mainos:

Higginsin esitys oli nelinkertaiselle maailmanmestarille melkoisen ala-arvoinen, mutta ei mitään uutta tämän kauden osalta. 43-vuotiaan skottilegendan alakuloa kuvaa se, että hän on tehnyt koko kauden aikana vain yhdeksän century-breikkiä.

Yuan kohtaa neljännesvälierissä torstain toisen ison yllättäjän, rankingsijalta 90 löytyvän Walesin Duane Jonesin joka rakensi komean 129 pisteen sarjan matkallaan 5-2-voittoon kauden onnistujiin kuuluvasta Jack Lisowskista. 

Myös Xiao Guodongin voittoa Ryan Daysta voi pitää ainakin pienimuotoisena yllätyksenä, mutta muilta osin torstai-päivän avauskierroksen ottelut etenivät ennakkosuosikkien komennossa: niin Mark Selby, Ding Junhui, Neil Robertson kuin Stuart Binghamkin etenivät toiselle kierrokselle suuremmitta ongelmitta. Xiao ja Ding kohtaavat perjantaina toisella kierroksella, ja myös Robertsonin ja Binghamin kohtaamisesta on lupa odottaa mielenkiintoista vääntöä.

Berliinin legendaarisessa puolivälieräillassa huikeita ottelupareja

Tempodrom on upea areena, ja se on monien mielestä parhaimmillaan juuri puolivälierävaiheessa, kun kaikki neljä paikkaa välieriin ovat jaossa samaan aikaan pelattavissa otteluissa. Kaavion toisesta puoliskosta selville saatiin torstain aikana jo puolivälieriin edenneet pelaajat, ja tarjolla perjantai-illan ainutlaatuiseen tunnelmaan on kaksi loistavaa otteluparia.

Turnauksen hallitseva mestari Mark Williams kohtaa Kyren Wilsonin, joka on matkallaan puolivälieriin kumonnut jo kaksi kivikovaa kilpailijaa Rory McLeodin ja Peter Ebdonin muodossa. Pikku hiljaa otteitaan parantava Williams sen sijaan voitti ensin Kiinan Zhou Yuelongin 5-3, ja kaatoi torstaina Joe Perryn äärimmäisen vakuuttavasti 5-0.

Toisessa selvillä olevassa puolivälierässä vastakkain asettuvat huippuvireessä oleva Judd Trump sekä hyvää kautta pelaava Stephen Maguire. Trump on jatkanut siitä mihin mestaruuteen päättyneessä Mastersissa jäi, ja on hävinnyt vain kolme erää kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Berliinissä. Maguire on kuitenkin pistänyt vielä paremmaksi, sillä skotti on voittanut molemmat ottelunsa lukemin 5-1.

Perjantain jälkeen Berliinissä voitosta taistelee enää neljä pelaaja, ja Tempodrom muuntautuu viiden pöydän vilkkaasta ympäristöstä vähintään yhtä upeaksi yhden pöydän areenaksi. Taistelu paikoista viikonlopun ratkaisupeleihin tulee olemaan tiukkaa, ja otteluita pääset seuraamaan tutusti Eurosportin kanavoilta. Ilmaisen live stream -lähetyksen illan huipentavasta Trumpin ja Maguiren ottelusta löydät TÄSTÄ, ja turnauksen otteluohjelmaan pääset puolestaan tutustumaan TÄSTÄ LINKISTÄ. 

Kuva: Monique Limbos 


Pelaajat: ,,,,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliGerman Masters: Judd Trump ja Stephen Maguire kohtaavat huippumatsissa
Seuraava artikkeliMaguire pudotti Trumpin Berliinissä – Duane Jones ensimmäiseen välieräänsä