Virtanen osakilpailun, Mannila kokonaisrankingin voittoon Mestaruussarjassa

Turun Aura-Biljardin viikonlopun osakilpailussa leivottiin Suomi-snookerin sankareita. Antti Mannila kruunattiin rankingin kuninkaaksi pienellä pesäerolla Jyri Virtaseen, jolle lohkesi jälleen yksi ranking-voitto pitkän listan jatkoksi. Iiro Sirkiä murtautui lopullisesti Suomi-snookerin eliittiin kakkossijallaan. Kisan jälkeen on myös tiedossa, ketkä edustavat Suomea kesäkuun EM-kilpailuissa Tsekin Prahassa.

Sirkiä kisan valopilkku – taas

Six-redsin tuore pronssimitalisti Turun nuori Iiro Sirkiä todisteli viikonlopun kisoissa, ettei kuuden punaisen mitalisijoitus ollut sattumankauppaa. Kokonaisvaltaisen pelin pelaajaksi kehittynyt Sirkiä kesytti ensimmäisellä kierroksella kokeneen ja menestyneen Tero Suvannon ja sen jälkeen perä perää Jyväskylän tykit, rg-1 Antti Mannilan ja rg-4:n Mika Hummelinin. Repertuaariin kuului pelikumppanien mukaan sekä tarkkaa pussitus- että turvapeliä. Hummelin oli onnistunut ennen Sirkiä-tappiotaan kaatamaan kovimman ennakkosuosikin Johannes Kauhasen 4-1. Molemmat pelasivat ottelussa hyvin, mutta Hummelin kaivoi kokemuksellaan voiton, ja oli jälkikäteen varsin tyytyväinen esityksiinsä pelipöydällä. Finaalissa Sirkiä ei kuitenkaan mahtanut mitään Jyri Virtaselle. Virtanen hoiteli totutun suvereeniin tyyliin ottelun kerrallaan häviten jokaisessa niistä yhden ainokaisen erän. Kotiin vietäviksi nuorella Sirkiälle jäi kuitenkin pokaali ensimmäisestä finaalisijoituksesta sekä komea liuta päänahkoja vyölle.

Ranking ja EM-valinnat

Mannila ja Virtanen miehittivät rankingin kaksi ensimmäistä sijaa ja lunastivat 500 ja 300 euron stipendit. Molemmille lankesi käytännössä optio myös MM-edustuspaikkaan syksyllä Etelä-Afrikan kisoissa. Amatöörien EM-kisat käydään kesäkuun alussa Prahassa. Ranking-kiertueelle osallistumisesta ja siellä menestymisestä palkittiin mahdollisuudella edustaa Suomea Prahan kisoissa. Maajoukkueesta yleiseen sarjaan osallistuvat Hummelin ja Antti Tolvanen, joka voitti kokonaisrankingin kolmannen sijan 200 pisteen erolla Hummeliniin, sekä Janne Hummastenniemi. Masters-sarjaan Suomea lähtevät edustamaan Esa Oikarinen, Jani Kananen ja Juha Lehto. Etenkin seniorikolmikolta on lupa odottaa hyvää tulosta – mitali on realistinen tavoite.

Mainos:

Ranking-kiertueen formaatissa pähkäiltävää

Kisassa oli ainoastaan 15 pelaajaa, mikä ei ole riittävä määrä Mestaruussarjaan. Etenkin keväällä kisat kärsivät pahasti inflaatiosta, kun taas syksyllä kärvistellään viikkoja ilman kilpailuja. Ongelma on uuden snookertiimin tiedossa. Aktiivista keskustelua asiasta käydään SBiL:in sivuilla, minne kaikkien Suomi-snookeristien kannattaa ilmoitella ideoistaan ja mielipiteistään.

Snookerkausi huipentuu muutaman viikon päästä käytäviin SM-kilpailuihin. Sitä ennen ensi viikonloppuna jaetaan mestaruudet alle 21-vuotiaiden ja vähintään 40 vuotta täyttäneiden sarjoissa.


Edellinen artikkeliHawkins kiri ohi Allenista, O’Sullivan karkasi Stevensiltä
Seuraava artikkeliKisojen toinen kierros ohitse – mielenkiintoiset puolivälierät käyntiin