Vuonna 2023 tulevat snooker-turnaukset

urheiluviikko Snookerin MM-kilpailujen snookerskandaalin Champion snooker biljardin UK Championship tekoäly snookerin mastersin tour championship Xu Si

Kausi 2022-2023 tuo mukanaan jälleen valtavan määrän kovan luokan snooker-turnauksia. Kausi huipentuu kevään MM-kisoihin.

Luvassa on äärimmäisen kova urheiluvuosi, sillä loppuvuoteen 2022 on tarjolla jalkapallon MM-kisat. Se on ylivoimaisesti odotetuin urheilutapahtuma, mutta nyt ei oteta katsausta siihen, vaan enemmänkin siihen, mitä snooker-kausi 2022-2023 tuo mukanaan.

Snookerin puolella vuoden 2022 suurin tapahtuma on marraskuun UK Championship. Sitten puolestaan alkuvuonna 2023 tärähtää, kun legendaarinen The Masters pyörähtää vauhtiin. Turnaus pelataan tällä kertaa 8.-15. tammikuuta.

Mainos:

Tästä käynnistyy tiukka rutistus, koska heti perään on luvassa World Grand Prix, Shoot Out, German Masters ja Welsh Open.

Masters

Mastersin ajankohta on perinteisesti tammikuun alku. Mukaan valitaan ainoastaan kutsuilla, joten jo Alexandra Palaceen selviäminen on pelaajalta kovan luokan temppu.

Ei yllätä, että eniten Mastersin voittoja on tilillä Ronnie O’Sullivanilla, joka on juhlinut mestaruutta seitsemän kertaa. Tämän lisäksi elävä legenda on ollut finaalissa häviävänä osapuolena peräti kuudesti. Viime Mastersissa The Rocketia ei finaalissa nähty, sillä mestaruus meni Australian Neil Robertsonille, joka voitti finaalissa Barry Hawkinsin lukemin 10-4.

Snookerin MM-kisat 2023

Koko kauden kovin turnaus nähdään huhti-toukokuussa, kun Crucible täyttyy maailman parhaimmista pelaajista. MM-kisat ovat kaikessa hienoudessaan se ylivoimaisesti kovin snooker-tapahtuma. Maailmanmestaruuden nappaaminen on jokaisen pelaajan unelma, mutta samalla jokainen tietää sen, että kuinka vaikeaa se on.

Hallitseva maailmanmestari on Ronnie O’Sullivan, joka nappasi historiallisen tittelin jälleen nimiinsä. The Rocket nousi kaikkien aikojen eniten maailmanmestaruuksia voittaneiden pelaajien listalla kärkipaikalle yhdessä Stephen Hendryn kanssa. Seuraavat MM-kisat tarjoavat O’Sullivanille mahdollisuuden nousta yksinään tuon listan kärkeen.

Muut tapahtumat

Kevään 2023 muista tapahtumista pitää nostaa esiin Players Championship sekä Tour Championship, johon selviävät mukaan kyseisen kauden rahalistan parhaat pelaajat. Eli käytännössä mukana nähdään aina kauden kuumimmat pelaajat, jotka ovat niittäneet menestystä turnauksissa.

Tarjolla on maittavat palkintopotit, joten kyseessä on pelaajille tärkeät turnaukset. Players Championship tarjoaa 385 000 punnan potin ja Tour Championship 380 000 punnan.

Players Championship pelataan 20.-26. helmikuuta Wolverhamptonissa. Sen sijaan Tour Championship pelataan 27.3-2.4. Hullissa.

Syksy 2023

Uusi kausi käynnistyy syksyllä, joten loppuvuoteen on tarjolla melkoista ryminää. Merkittävimpiä turnauksia ovat British Open, English Open, Wuhan Open, Champion of Champions, UK Championship ja Scottish Open.

Varsinkin UK Championship kuuluu niiden valittujen turnausten joukkoon, minkä voittamisen jokainen pelaaja haluaisi urallaan kokea.

Aikataulut:

25.9.-1.10. British Open
2.-8.10. English Open
9.-15.10. Wuhan Open
13.-19.11. Champion of Champions
25.11.-3.12. UK Championship
11.-17.12. Scottish Open


Edellinen artikkeliRonnie O’Sullivan löi pöytään täysin älyttömän suorituksen – takoi maksimibreikin seitsemässä minuutisssa
Seuraava artikkeliRonnie O’Sullivan piereskeli lyöntinsä aikana – tuomari repesi täysin