Mark Selby WST Classicin mestari

Mark Selby | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Mark Selby on voittanut WST Classicin. Selby, 39, voitti finaalissa turnauksen yllättäjän, 23-vuotiaan Pang Junxun lopulta selvin 6-2-lukemin.

Finaalissa oli vain yksi suosikki, ja ottelun alku sujuikin ennakko-odotusten mukaisesti. Selby nimittäin avasi ottelun kahdella nopealla satasella ja jätti molemmissa erissä Pangin nollille. Nuori kiinalainen ei tästä hätkähtänyt, vaan kavensi 75 pisteen sarjalla numeroita. Neljäs erä, ottelun selvästi pisin, meni kuitenkin lopulta Selbylle, joka siis pääsi tauolle 3-1-johdossa.

Tauon jälkeen Selby siirtyi kolmannella satasellaan ratkaisevalta tuntuneeseen 4-1-johtoon. Pang kavensi vielä lukemia, mutta Selby voitti virheiden sävyttämän seitsemännen erän ja teki seuraavaan turnausvoiton ratkaisseen 79 pisteen sarjan. Niinpä nelinkertainen maailmanmestari pääsi juhlimaan turnausvoittoa kotikaupungissaan Leicesterissä. Selbystä tuli Mark Allenin jälkeen toinen pelaaja, joka on tällä kaudella voittanut kaksi rankingturnausta.

Mainos:

Selby totesi World Snooker Tourin haastattelussa olevansa tyytyväinen voittoonsa. ”Olen pelannut hyvin harjoituksissa, ja oli mukavaa kyetä siihen myös kilpaotteluissa. Edes voittaessani English Openin joulukuussa en pelannut niin hyvin kuin tällä viikolla. Lähden Sheffieldiin [MM-turnaus] luottavaisena”, Selby kommentoi WST:lle uransa 22:nnen rankingturnausvoiton jälkeen.

Finaalipäivänä pelattiin loppuottelun lisäksi väli- ja puolivälierät, ja Mark Selby oli vakuuttava läpi keskiviikon. Aamulla hän voitti pirteästi turnauksessa esiintyneen John Higginsin 4-2. Välierässä Selby suorastaan murskasi Ali Carterin 5-0 ja finaalissa kaatui Pang Junxu. Pangin päivä oli raskaampi: ensin kaatui Oliver Lines 4-3 ja välierässä Gary Wilson 5-4. Pang menetti välierässä 3-1-johtonsa ja osoitti erinomaista henkistä kanttia voittamalla kolmen peräkkäisen freimitappion jälkeen kaksi viimeistä erää hyvillä sarjoilla.

Vaikeampien aikojen jälkeen jälleen paremmin esiintynyt ja tällä kaudella kaksi turnausta voittanut Selby nähdään Tour Championshipissa heti ensi viikolla. Kausi huipentuu huhtikuussa MM-turnaukseen. Selby on monesti ollut kuin kotonaan Cruciblessa, ja nousukuntoinen Selby on varmasti monelle pelottava ajatus.

Pang Junxulle turnaus oli jälleen uusi askel kohti terävintä kärkeä. Syksyllä 2020 ammattilaisena aloittanut ja vuoden tulokkaaksi erinomaisen debyyttikauden jälkeen valittu kiinalainen on yhden vaikeamman kauden jälkeen esiintynyt viime aikoina taas lupaavasti. German Mastersista tuli helmikuussa uran ensimmäinen puolivälieräpaikka, Welsh Openista välieräpaikka ja nyt Pang eteni jo finaaliin. Kolmatta kauttaan ammattilaisena pelaava Pang hätyytteleekin jo rankingin top 32 -sijoja.

WST Classic luotiin nopealla aikataululla perutun Turkish Mastersin korvaajaksi. Turnausten vähäinen määrä muille kuin rankingin kärkipelaajille on aiheuttanut yhä enemmän kritiikkiä, ja Leicesterissä pelattu turnaus vastasi huutoon. Kiire näkyi esimerkiksi siinä, ettei turnauksen finaalia saatu ajoitettua sunnuntaihin, vaan se pelattiin poikkeuksellisesti keskellä viikkoa areenan muiden varausten takia. Myös katsomotilat ja yleisön palvelut olivat normaalia kehnompia. Silti turnauksen järjestäminen näin nopeasti oli hyvä saavutus – Turkish Masters peruttiin päivälleen kaksi kuukautta sitten.

Kautta on jäljellä vielä kaksi turnausta. Kahdeksan pelaajan Tour Championship alkaa maanantaina, ja heti sen jälkeen alkavat MM-karsinnat sekä itse MM-turnaus.


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliSelby, Carter, Wilson ja Pang WST Classicin välieriin
Seuraava artikkeliTour Championship: Askelmerkkejä MM-kisoihin