MM-kisojen pääsarjan kaavio karsijoita vaille selvä

Mark Selby | FinnSnooker.com
Mark Selby | FinnSnooker.com Kuva: Monique Limbos

John Higginsin ja Robert Milkinsin tappioiden myötä MM-kisojen kaavio on nyt selvillä. Karsinnat läpäisevät pelaajat arvotaan satunnaisesti suoraan pääsarjaan pääseviä top 16 -pelaajia vastaan, mutta muuten arvontaa ei ole eli top 16 -pelaajat sijoitetaan suoraan tietyille paikoille rankingin mukaisesti.

Kaavio muodostetaan siten, että rankingissa paremmalla sijalla olevalla on aina ainakin teoriassa helpompi kaavio kuin alempana olevalla. Käytännössä se tarkoittaa, että jos paremmin sijoitettu pelaaja voittaa aina, toisella kierroksella parhaiten sijoitetut kohtaavat heikoiten sijoitetun (1. vs 16., 2. vs 15., 3. vs 14. jne.). Sama pätee muihinkin kierroksiin – esimerkiksi kolmannella kierroksella ykkössijoitettu pelaa kahdeksanneksi sijoitettua vastaan, toiseksi sijoitettu seitsemänneksi sijoitettua vastaan ja niin edelleen ja mikäli neljä parasta selviytyvät välieriin, ykkönen kohtaa nelosen ja kakkonen kolmosen.

Käytännössä kaavio näyttää seuraavalta:

Mark Selby vs karsija
Stephen Maguire vs karsija
Joe Perry vs karsija
Shaun Murphy vs karsija
Barry Hawkins vs karsija
Mark Allen vs karsija
Ali Carter vs karsija
Neil Robertson vs karsija
Ding Junhui vs karsija
John Higgins vs karsija
Marco Fu vs karsija
Judd Trump vs karsija
Ricky Walden vs karsija
Stuart Bingham vs karsija
Mark Williams vs karsija
Ronnie O’Sullivan vs karsija

Mikäli kaikki sijoitetut voittavat avausottelunsa, toisella kierroksella on siis tarjolla muun muassa Mark Williamsin ja Ronnie O’Sullivanin sekä Ding Junhuin ja John Higginsin välisiä kamppailuja. Karsijat voivat kuitenkin tarjota kovan vastuksen heti avauskierroksella. Viime vuonna viisi sijoitettua tippui heti ensimmäisessä ottelussaan, vuosi aiemmin kuusi, vuosi aiemmin kahdeksan ja vielä vuosi aiemmin viisi. Mikään läpihuutojuttu ei siis avauskierroskaan ole.

Karsintojen kaavio selvinnee maanantaina. Pääsarjan otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu, mutta turnaus alkaa perinteisesti hallitsevan maailmanmestarin eli Mark Selbyn avausottelulla.

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliEnnakko: Ding ja Higgins kohtaavat huippuottelussa
Seuraava artikkeliChina Openissa draamantäyteiset puolivälierät