Bond yllätti Wakelinin Shanghain karsinnoissa

Nigel Bond | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Shanghai Mastersin karsinnoissa pelattiin torstaina ensimmäisen kierroksen viimeiset ottelut ja puolet toisen karsintakierroksen peleistä. Konkari Nigel Bond voitti Chris Wakelinin 5-0. Bondista tuli kolmas vähintään 45-vuotias avauskierroksen ottelunsa voittanut pelaaja. Koska muutama samaan ikäluokkaan kuuluva pelaaja on sijoitettu aloittamaan suoraan toiselta karsintakierrokselta, 45-vuotiaita tai vanhempia pelaajia ylsi toiselle kierrokselle kuusi kappaletta.

Bond pelasi vahvan ottelun. Hän teki 121, 57 ja 53 pisteen sarjat ja antoi vastustajalleen koko ottelussa yhteensä vain 82 pistettä. Ensimmäinen erä ratkesi pikkuväreillä, mutta muut sujuivat selvästi entisen MM-kakkosen hallinnassa. Wakelinin suurimmalle sarjalle tuli mittaa vain 24 pistettä – Bond teki peräti seitsemän sitä suurempaa breakia.

Saman jakson toisessa televisioidussa ottelussa Tian Pengfei kukisti Noppon Saengkhamin 5-1 tehtyään 133, 94, 78 ja 52 pisteen sarjat. Saengkhamin paras break oli 65-pisteinen, ja sen ansiosta hän voitti ottelun viidennen erän. Muissa freimeissä hän ei saanut oikein mitään aikaan – kahdessa thaimaalainen jäi pisteittä ja yhdessä hän sai vain yhden pisteen. Tianin esitys olikin varsin ylivoimainen.

Mainos:

Uusi ammattilainen Zhang Yong otti ammattilaisuransa avausvoiton voittamalla Steven Hallworthin 5-1. Samalla 20-vuotias kiinalainen osoitti, ettei hän ole turha pelaaja. Zhang teki 131, 64 ja 60 pisteen sarjat, Hallworthin parhaaksi jäi viimeisen erän 51-pisteinen. 19-vuotias englantilainen voitti ottelun kolmannen erän, mutta Zhangin voitettua neljännen viimeisellä pinkillä pitkän taiston päätteeksi (Hallworth tarvitsi jopa snookeria, mutta sen hän teki vain hävitäkseen erän siitä huolimatta) ja siirryttyä 3-1-taukojohtoon peli tuntui ratkenneen.

Myös toisen kierroksen ottelut aloitettiin torstaina. Robin Hull hävisi oman ottelunsa, mutta myös 15 muuta kamppailua saatiin käytyä. Mark Joyce voitti Ian Burnsin 5-3 yllättävän korkeatasoisen ottelun päätteeksi (Joyce 90, 67, 52, 50, Burns 72). Ainoastaan väripalloilla ratkenneesta ottelun kuudennesta erästä tuli nihkeä, muut olivat selvästi toisen pelaajan hallinnassa. Ainoastaan ajoittain vahvasti pelaava Joyce on rankingissa sijan 40 heikommalla puolella, mutta ainakin tällä hetkellä 31-vuotias pelaa hyvää snookeria. Hän eteni myös Australian Openin pääsarjaan kauden alussa.

Iranin erittäin lahjakas Hossein Vafaei Ayouri voitti Anthony Hamiltonin 5-2. Hamilton teki toiseen erään 136 pisteen täyden tyhjennyksen ja neljänteenkin 54 pisteen sarjan, joten tauolle mentiin 2-2-tilanteessa. Sen jälkeen englantilainen ei kuitenkaan voittanut erääkään, vaan 20-vuotias iranilainen, jonka suurin sarja oli viidenteen erään tehty 64-pisteinen, voitti kaikki loput erät. Hän ryösti viimeisen erän viimeisellä mustalla, vaikka 64 pisteen sarjan tehnyt Hamilton oli yhden punaisen päässä kavennuksesta. Vafaei Ayouri otti jo kauden kuudennen voittonsa, tappioita hänellä on vasta yksi.

David Morris kukisti Zhou Yuelongin 5-3, vaikka kiinalainen teki paremmin suuria sarjoja (Zhou 138, 65, 57, Morris 91, 52). Morris voitti kuitenkin yhden erän viimeisellä mustalla ja yhden viimeisellä sinisellä, joten hän jatkaa kolmannelle karsintakierrokselle. Hyvin pelasi myös Zhang Anda, joka voitti Stuart Carringtonin 5-2 (Zhang 134, 93, 90, 52).

Ken Doherty voitti Chris Mellingin puhtaasti 5-0 ja jatkoi hyviä otteitaan. Vuoden 1997 maailmanmestari teki 86 ja 66 pisteen sarjat, mutta ratkaisi ottelun pelattuaan vahvaa turvapeliä. Jack Lisowski puolestaan voitti avauspäivän yllättäjän Jimmy Whiten puhtaasti 5-0 (Lisowski 52, 65).

Maininnan ansaitsee myös amatööri Leo Fernandez, joka otti jo toisen voittonsa kukistettuaan Sam Bairdin 5-4, vaikka vastustaja teki selvästi paremmin sarjoja (Baird 60, 62, 70, Fernandez 52).

Toisen kierroksen loput ottelut pelataan perjantaina, kolmannen kierroksen ottelut lauantaina ja neljännen kierroksen sunnuntaina.

Karsintojen otteluohjelma ja kaikki tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliSnooker Eliittikisat 2015 kokoaa Suomi-snookeristit tiukkaan kauden avaukseen
Seuraava artikkeliGrace yllättänyt Shanghain karsinnoissa